Ingrediënten
|
Materiaal
|
- 250gr suiker
- 150ml slagroom (ongeklopt)
- 110gr ongezouten roomboter
- Snufje zout
- Water
|
- Koekenpan
- Lepel
- Pot om het in te bewaren
|
Bereiding
- Doe de suiker met water in een koekenpan, de suiker moet volledig onder water staan.
- Verwarm het suikerwater op middelhoge temperatuur tot het gaat bubbelen. Blijf goed opletten, maar roer niet, dan kan het aanbranden.
- Laat het suikerwater bubbelen tot het de goud/bruine kleur van karamel krijgt, maar laat het niet te donker worden. Roer nog steeds niet.
- Als het de gewenste kleur heeft, zet je de temperatuur laag en voeg je de boter toe, roer dit er doorheen tot een glad geheel. Voeg daarna de slagroom toe en roer dit er ook doorheen (let op: dit gaat erg hard bubbelen, schrik hier niet van)
- Voeg als laatste een snufje zout toe, dit hoeft niet, maar de zoete smaak van karamel wordt hierdoor sterker.
- Giet de saus in een kom en laat afkoelen
Bewaar de saus een aantal weken in de koelkast.
In de koelkast wordt de saus wat harder, je kunt het weer vloeibaar maken door de saus op te warmen.
0 Reacties
Er is nog niet gereageerd