Ingrediënten
|
Materialen
|
- 2 eetrijpe avocado’s
- ½ (rode) ui
- 1 à 2 dikke tenen knoflook
- ½ limoen (of citroen(sap))
- 1 à 2 theelepels crème fraîche of sour cream (optioneel)
- ½ tomaat
- 1 jalapeño (of een andere verse peper)
- Peper en zout naar smaak
|
- Schaaltje
- Knoflookpers
- Snijplank
- Vork
- Lepel
- Snijmesje
|
Bereiding
- Snipper de ui en snij de tomaat en de peper fijn
- Haal het velletje van de knoflook en snij de limoen in partjes
- Snij de avocado’s doormidden en haal het uit de schil met een lepel. Haal de pit eruit, snij de avocado in blokjes en doe deze in het schaaltje
- Prak de avocado fijn met de vork en voeg de ui, tomaat en peper toe
- Pers de knoflook en knijp de limoen uit en voeg toe
- Doe de crème fraîche of sour cream erbij
- Roer het met geheel met de vork tot het goed gemengd is
- Voeg peper en zout toe naar smaak
- Genieten maar!
Voor de veganistische versie laat je de crème fraîche of sour cream achterwege of vervang je deze door een klein scheutje plantaardige kookroom.
0 Reacties
Er is nog niet gereageerd