Geen producten (0)

Chocoladetaart met karamel

 

Ingrediënten

Materiaal

Chocoladetaart

 
  • 200gr pure chocolade (74% cacao)
  • 200gr roomboter
  • 300gr fijne suiker
  • 6 eieren
  • 1/4tl zout
  • 14gr vanillesuiker
  • 100gr bloem
  • Boter om in te vetten
  • Oven
  • Springvorm 24 cm
  • Weegschaal
  • Hittebestendige schaal
  • Pan
  • Bakpapier
  • Beslagkom
  • Garde
  • Koekenpan

Karamelsaus

 
  • 250gr suiker
  • 150ml verse slagroom (ongeklopt)
  • 110gr roomboter
  • Snufje zout
  • Water
 

Bereiding

Chocoladetaart

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en hak de chocola in grove stukken.
  • Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Doe de gehakte chocolade en de boter in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met een laagje kokend water. Smelt de boter en de chocolade au bain-marie en roer het daarbij regelmatig door.
  • Doe de eieren met de suiker, het zout en vanillesuiker in een kom en klop deze kort door.
  • Roer hier het chocolade-botermengsel door en meng als laatste de bloem erdoor.
  • Schep het beslag in de vorm en bak de chocoladetaart in ongeveer 40 minuten gaar. Tijdens het afkoelen zakt de taart nog iets in, dat is normaal.
  • Maak ondertussen de karamelsaus

 

Karamelsaus

  • Doe de suiker met water in een koekenpan, de suiker moet volledig onder water staan.
  • Verwarm het suikerwater op middelhoge temperatuur tot het gaat bubbelen. Blijf goed opletten, maar roer niet, dan kan het aanbranden.
  • Laat het suikerwater bubbelen tot het de goud/bruine kleur van karamel krijgt, maar laat het niet te donker worden. Roer nog steeds niet.
  • Als het de gewenste kleur heeft, zet je de temperatuur laag en voeg je de boter toe, roer dit er doorheen tot een glad geheel. Voeg daarna de slagroom toe en roer dit er ook doorheen (let op: dit gaat erg hard bubbelen, schrik hier niet van)
  • Voeg als laatste een snufje zout toe, dit hoeft niet, maar de zoete smaak van karamel wordt hierdoor sterker.
  • Giet de saus in een kom en laat afkoelen

 

 

  • Wanneer de taart afgekoeld is, haal je de taart uit de springvorm en snij je de taart horizontaal doormidden.
  • Haal de bovenkant eraf en smeer een dun laagje karamelsaus op de bodem.
  • Leg de bovenkant van de taart andersom terug op de bodem.
  • Doe de taart terug in de springvorm of leg op een ruim plat bord en giet de gewenste hoeveelheid karamelsaus over de bovenkant. (als je geen springvorm gebruikt, zal de saus er aan de zijkanten af druipen, hou hier rekening mee)
  • Zet de taart in de koelkast tot dat de karamel uitgehard is. Het blijft smeuïg, maar niet vloeibaar.

Eet smakelijk!

 


 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.