Ontdooi de spinazie in een schaal en breng op smaak met peper en zout.
Snipper de uien en snij de champignons in plakjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de gesnipperde uien.
Pers de knoflook en bak deze even mee met de uien.
Voeg de champignons toe en bak deze eventjes mee.
Voeg de tomaat toe en breng op smaak met de kruiden, peper en zout.
Bechamelsaus
Smelt de boter zachtjes, deze mag niet bruin worden.
Als de boter volledig vloeibaar is, voeg je steeds een beetje bloem toe terwijl je roert met de garde. Blijf dit doen tot er een soort zandachtige bol ontstaat.
Voeg langzaam steeds een beetje melk toe en blijf roeren met de garde totdat alle klontjes eruit zijn. Blijf verhitten zodat de bloem goed bindt, maar let op dat het niet aanbrandt..
Als het een dikke, gladde saus is geworden, voeg je de kaas toe. Roer het goed door en zet het gas uit.
Lasagne
Vet de ovenschaal in met een beetje olie of boter en bedek de bodem met lasagnebladen.
Verdeel de helft van de spinazie over de lasagnebladen en doe hier weer een laag lasagnebladen overheen.
Doe op deze laag lasagnebladen het mengsel van champignons, ui, tomaten etc. Doe hier weer een laag lasagnebladen overheen.
Verdeel de andere helft van de spinazie over de lasagnebladen en doe hier weer een laag lasagnebladen overheen.
Giet de bechamelsaus over de laatste laag lasagnebladen. Strooi hier eventueel nog wat geraspte kaas overheen.
Bakken
Bak de lasagne 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200°
Bekijk af en toe of de lasagne niet te bruin wordt, anders afdekken met aluminiumfolie.
Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.
0 Reacties
Er is nog niet gereageerd