Pittige kruidenmix (bijvoorbeeld cajun of mexicaans)
Scheutje (olijf)olie voor warm gebruik
Zout naar smaak
Bereiding
Marineer de kipfilets met de kruidenmix, een beetje olie en zout naar smaak. Gebruik genoeg kruiden, de hele kipfilet moet bedekt zijn met een flinke laag.
Bak de kipfilet in een grill- of koekenpan aan alle kanten knapperig, en gaar van binnen. Laat dan afkoelen tot kamertemperatuur. Maak ondertussen de kwark-bieslookdip.
Snij de kipfilet, de ui, paprika en komkommer in dunne reepjes. Gebruik hier eventueel een rasp of kaasschaaf voor. Zorg dat de plakken dun zijn, zodat de wrap goed op te rollen blijft.
Besmeer de wraps met kwark-bieslookdip, zodat het midden van de wrap van links naar rechts bedekt is, maar de boven- en onderkant leeg. Laat aan beide zijkanten ook ongeveer 2cm leeg.
Leg een laagje komkommer over de breedte van de wrap, over de dip, gevolgd door een laagje ui en paprika op dezelfde manier. Door de wrap alleen in het midden te beleggen, is het later goed op te rollen.
Beleg de groente met plakjes kipfilet, gevolgd door een handje rucola melange.
Rol de wraps op zodat ze aan alle kanten dicht zijn. Dit doe je door de zijkanten voorzichtig naar binnen te vouwen, de onderkant naar boven te vouwen en de inhoud zo strak mogelijk in de onderkant te duwen, de zijkanten vouw je dan iets naar binnen en zo rol je de wrap verder op. Als het goed is zijn alle kanten nu dichtgevouwen.
Snij de wrap doormidden en serveer eventueel met de rest van de kwark-bieslookdip.
Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.
0 Reacties
Er is nog niet gereageerd